Geplaatst op: 1 apr 2022
Door: Historische Vereniging Staphorst

Op maandagavond 28 maart werd de jaarlijkse ledenvergadering van de Historische Vereniging Staphorst gehouden. Ondanks dat het deze keer alleen maar om een huishoudelijke vergadering ging kon voorzitter Henk Koobs toch een mooie groep  belangstellende leden verwelkomen.
Naast de vaste agendapunten, zoals de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester, werd op de vergadering unaniem besloten om de jaarlijkse contributie, ingaande het kalenderjaar 2022,  met gemiddeld € 2,00 te verhogen. Dit gezien de enorme stijging van vaste kosten, zoals stijging van de energieprijzen en de druk- en papierkosten. De contributie was voor het laatst in 2011 verhoogd.
De voorzitter gaf aan dat de leden hier jaarlijks 4 keer een kwartaalblad voor in de brievenbus krijgen  en daarnaast zo nu en dan een gratis boek. De planning is dat medio september 2022 alle leden weer een gratis boek krijgen thuisbezorgd.
Na 10 jaar in het bestuur te hebben gezeten werd op de vergadering ook afscheid genomen van bestuurslid Jan Figeland. De voorzitter bedankte Jan voor zijn trouwe inzet en overhandigde hem als dank een attentie en een bloemetje. Gelukkig heeft Jan aangegeven dat hij voorlopig wel aanblijft als beheerder van het verenigingsgebouw en ook zal hij deel blijven uitmaken van de werkgroep documentatie. Voor de ontstane vacature is nog geen geschikte kandidaat gevonden.

Log in of registeer u om te reageren.