welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Dia-avonden 2018
0 Reacties
Het is weer tijd voor de jaarlijkse dia-avonden. Dit seizoen worden ze gehouden op dinsdag 23 januari, donderdag 1 februari en donderdag 8 februari. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open van 19.30 uur. Wij hebben weer een serie samengesteld uit ons fotoarchief, aangevuld met een korte video uit ons archief. Omdat de ruimte beperkt is, moet u zich wel vooraf aanmelden bij Henk de Weerd, tel. 0522-463466. Lees verder
deellijn
Foto's kijken
0 Reacties
Houdt u van foto's kijken? Kom dan op een van de fotokijkavonden naar het Koetshuus, Gemeenteweg 83-a. U mag dan vrij rondsnuffelen in ons uitgebreide fotoarchief. U bent welkom op 16 januari 2018 en 15 februari 2018  tussen 20.00 en 22.00 uur. En neem gerust iemand mee. Samen foto's bekijken geeft dubbel plezier. Van nagenoeg alle foto’s kunnen afdrukken bijbesteld worden.
Op deze avonden kunt u ook onze verzameling krantenknipsels bekijken.

Lees verder
deellijn
Prijswinnares eindejaarsquiz
0 Reacties
Ook afgelopen jaar werd er door de familie Figeland de traditionele oudejaarsexpositie gehouden in het koetshuis van de historische vereniging. Onze vereniging was zelf met een stand vertegenwoordigd.

Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over de familie Kisteman
0 Reacties

Niek van der Blom schrijft ons:


Ik zoek informatie over mijn voorouders waaronder de familie Kisteman die omstreeks 1800 in Rouveen woonde.

Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over Jacob Vellenga
0 Reacties

Van Theodorus Vellenga ontvingen wij de volgende vraag: 

Ik ben bezig met een onderzoek van Jacob Vellenga geb.20-05-1909 te Rotterdam.

Lees verder
deellijn
1-5 uit 24 Volgende pagina >>