welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Willem Engel overleden
0 Reacties
In ’t Olde Stapperst van maart 2018 treffen jullie een gesprek aan met Willem Engel, over de periode dat hij tbc gehad heeft.
Helaas is Willem net voor het uitkomen van het boekje onverwachts overleden.
Dit bericht kon niet meer in het boekje worden opgenomen, daarom plaatsen wij het op de website van onze vereniging.
Na overleg met de familie is besloten ’t Olde Stappers toch op de geplande datum rond te (laten) brengen.
De gesprekken met Willem Engel zijn in de tweede helft van vorig jaar gevoerd door Jacob en Joke Lindenholz. Zij zeggen hierover: “Willem wilde zijn ervaringen over de tbc-periode graag delen met anderen, omdat deze periode grote impact heeft gehad op zijn leven, ondanks dat hij er goed van hersteld was.”
Wij wensen mevr. Engel en familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur en Redactie

Lees verder
deellijn
Rabobank Clubkas Campagne
0 Reacties
Onze vereniging doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. De opbrengst zal worden gebruikt voor de uitgave van een boek over streeksieraden. Dit boek zal in de loop van dit jaar gratis bij al onze betalende leden thuis worden bezorgd. Hiervoor is veel geld nodig.
De Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland stelt in totaal een bedrag van € 100.000,00 beschikbaar. Dit bedrag wordt onder de deelnemers van de Rabobank Clubkas Campagne verdeeld. 
Lees verder
deellijn
Filmavonden Fridrichs
0 Reacties
De filmer van Staphorst, Freek Fridrichs, zal voor ons op donderdagavond 1 maart 2018, aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur en op woensdagmiddag 7 maart 2018, aanvang 14.00 uur, einde ca. 16.00 uur in het Koetshuus een aantal films vertonen. Lees verder
deellijn
Prijswinnares eindejaarsquiz
0 Reacties
Ook afgelopen jaar werd er door de familie Figeland de traditionele oudejaarsexpositie gehouden in het koetshuis van de historische vereniging. Onze vereniging was zelf met een stand vertegenwoordigd.

Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over de familie Kisteman
0 Reacties

Niek van der Blom schrijft ons:


Ik zoek informatie over mijn voorouders waaronder de familie Kisteman die omstreeks 1800 in Rouveen woonde.

Lees verder
deellijn
1-5 uit 25 Volgende pagina >>