welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Laatste fotokijkavond van dit seizoen
0 Reacties
De laatste fotokijkavond van dit seizoen is op 14 februari 2019. U bent welkom in het Koetshuus, Gemeenteweg 83-a tussen 20.00 en 22.00 uur. Op deze avond kunt u, alleen of samen met anderen, naar hartenlust bladeren en snuffelen in de tientallen mappen en bakken met foto’s. Het is dus anders dan op een dia-avond. Dan worden u de plaatjes voorgeschoteld, op de fotokijkavond kunt u zelf in de fotoverzameling gaan zoeken.U kunt ook onze verzameling krantenknipsels, RIJSgidsen en Staphorsters bekijken. Lees verder
deellijn
Dia-avonden 2019; extra avond op 19 februari 2019
0 Reacties
Er is veel belangstelling voor de dia-avonden. Zowel op 29 januari als op 7 februari is de zaal volgeboekt. Omdat er nog steeds belangstelling is hebben wij besloten een derde avond te houden en wel op D.V. dinsdag 19 februari 2019. Aanvang 19.30 uur in het Koetshuus. 
Vanwege de grote belangstelling is het nodig vooraf te reserveren. Dat kan bij Henk de Weerd op tel. 0522-463466. Wacht niet te lang, want vol=vol. 

Voor deze dia-avonden hebben wij meester en juf Van de Weerd-Krale uit Lunteren uitgenodigd.
Lees verder
deellijn
Openingstijden Koetshuus gewijzigd
0 Reacties
Tot nu toe was het Koetshuus op twee middagen per maand geopend voor bezoek. Helaas was de belangstelling hiervoor zo laag, dat het bestuur besloten heeft dit te wijzigen in één middag per maand. Met ingang van januari 2019 kunt u op de laatste vrijdagmiddag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur in het Koetshuus terecht voor vragen, afgeven van spullen, aanschaf van boeken enz.

Kunt u op die middag niet en heeft u wilt u toch graag langskomen neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden. Hun gegevens vindt u hier.

Lees verder
deellijn
Uitslag quiz eindejaarsexpositie 2018
0 Reacties
Voor de bezoekers van de eindejaarsexpositie hadden wij een quiz georganiseerd. De juiste antwoorden op de 10 vragen waren: Lees verder
deellijn
Wij zoeken foto’s van de dorsmachine
0 Reacties
Meer dan een halve eeuw geleden werd er in Staphorst nog volop rogge verbouwd. Nadat deze geoogst was en bij huis ‘an de miete’ gezet was, kwam de dorsmachine langs om de rogge te dorsen. Hier zijn vast wel foto’s van gemaakt, maar wij hebben er maar weinig. Daarom onze vraag: Wie heeft er foto’s van het dorsen van de rogge? Mogen wij daar een kopie van maken? Geef dat dan door aan Annekie van der Hoek (0522-462643) of per mail naar hvstaphorst@hetnet.nl.Lees verder
deellijn
1-5 uit 33 Volgende pagina >>