welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Openingstijden Koetshuus gewijzigd
0 Reacties
Tot nu toe was het Koetshuus op twee middagen per maand geopend voor bezoek. Helaas was de belangstelling hiervoor zo laag, dat het bestuur besloten heeft dit te wijzigen in één middag per maand. Met ingang van januari 2019 kunt u op de laatste vrijdagmiddag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur in het Koetshuus terecht voor vragen, afgeven van spullen, aanschaf van boeken enz.

Kunt u op die middag niet en heeft u wilt u toch graag langskomen neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden. Hun gegevens vindt u hier.

Lees verder
deellijn
Uitslag quiz eindejaarsexpositie 2018
0 Reacties
Voor de bezoekers van de eindejaarsexpositie hadden wij een quiz georganiseerd. De juiste antwoorden op de 10 vragen waren: Lees verder
deellijn
Wij zoeken foto’s van de dorsmachine
0 Reacties
Meer dan een halve eeuw geleden werd er in Staphorst nog volop rogge verbouwd. Nadat deze geoogst was en bij huis ‘an de miete’ gezet was, kwam de dorsmachine langs om de rogge te dorsen. Hier zijn vast wel foto’s van gemaakt, maar wij hebben er maar weinig. Daarom onze vraag: Wie heeft er foto’s van het dorsen van de rogge? Mogen wij daar een kopie van maken? Geef dat dan door aan Annekie van der Hoek (0522-462643) of per mail naar hvstaphorst@hetnet.nl.Lees verder
deellijn
Lezing na ledenvergadering 2019
0 Reacties
Wij nodigen u nu alvast uit voor de ledenvergadering 2019. Die hopen wij te houden op maandag 25 maart 2019 in het Koetshuus.
De agenda wordt opgenomen in het volgende mededelingenblad.
Na het officiële gedeelte volgt een informatieve lezing over ‘geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel’.
Lees verder
deellijn
Dia-avonden 2019
0 Reacties
De datums voor onze jaarlijkse dia-avonden zijn weer vastgesteld en wel op D.V. dinsdagavond 29 januari en op D.V. donderdagavond 7 februari 2019, aanvang om 19.30 uur. De dia-avonden vinden plaats in het Koetshuus.
Voor de dia-avonden hebben wij meester en juf Van de Weerd-Krale uit Lunteren uitgenodigd. 
Lees verder
deellijn
1-5 uit 31 Volgende pagina >>